translated text message

translated text address-reminder

Compact HPL worktops installation instruction

How to install Compact HPL worktop?

STALVIRŠIO MONTAVIMAS
Kad užtikrintumėte ilgalaikį Compact HPL tarnavimą ir kokybę, stalviršiai turi būti montuojami šiuo būdu:

1. Compact HPL stalviršiams montuoti reikalingos spintelės su pilno ploto viršumi, o ne siaurais bėgeliais. Tai reikalinga tam, kad būtų kuo didesnis plotas klijavimui.

2. Compact HPL klijavimui būtina naudoti D4 klasės klijus. Mes rekomenduojame naudoti KLEIBEIRIT PUR501 klijus, nes testų metu jų rezultatas buvo geriausias. Šiuos klijus galite įsigyti UAB Termopalas.

3. Compact HPL stalviršiai turi būti prisukami per apatinės spintelės konstrukciją specialiais varžteliais (M4, dažniausiai naudojami baldinėms rankenėlėms) naudojant žalvarines įvores. Tiek varžtelius, tiek įvores galite įsigyti UAB Termopalas.

TECHNOLOGIJA:

1. Uždėkite stalviršį ant spintelių ir iš apačios išgręžkite įvorių tvirtinimo angas per spintelių viršutines dalis ir į Compact HPL stalviršį. Angos turi būti 8mm gylio tam, kad žalvarinę įvorę būtų galima visą įsprausti į išgręžtą angą. Gręžti reikia atsargiai, kad nepragręžtumėte stalviršio kiauriai. Išgręžus mažesnę nei 8mm gylio angą yra tikimybė, kad sukant varžtelį į įstatytą įvorę, Compact HPL gali ištrupėti.

2. Nuimkite stalviršį, sukiškite įvores į išgręžtas skyles.

3. Tepkite D4 klasės klijus ant spintelių viršaus. Plotą reikėtų dengti gyvatėle, tarpai tarp juostų gali būti apie 6-10 cm. Naudojant KLEIBERIT PU501 klijus, tepti reikėtų plona juostele, nes jie poliuretaniniai ir džiūvimo metu plečiasi.

4. Dėkite stalviršį ant spintelių ir prisukite varžtais. Po sumontavimo rekomenduojame ant stalviršio uždėti svorį visu plotu ir palaikyti apie 2-3 valandas, kol klijai pilnai išdžius.

STALVIRŠIŲ MONTAVIMAS KAMPU (L RAIDĖS JUNGIMAS)

1. Rekomenduojame daryti tokį pat briaunos radiusą ties susiglaudžiančiomis kraštinėmis, kaip ir ant visų kitų matomų kraštinių. Tuomet uždėjus stalviršius, juos pritvirtinti prieš tai aprašytu būdu.

2. Daryti radiusą ties susiglaudžiančiomis briaunomis gerai yra todėl, kad sureguliuoti skirtingus stalviršių lygius idealiai yra praktiškai neįmanoma. Nedarant radiuso, briauna lieka aštri ir klientui bus nepatogu naudoti stalviršius ateityje, atsiras galimybė užkliūti. Darant radiusus, galima sušvelninti stalviršių nely- gumą.

3. Esant galimybei, galima tvirtinti medžio drožlių plokštės detales prie montuojamų stalviršio detalių iš apačios. Tuomet juose išfrezuoti skyles sujungimo sąvaržoms (tokioms pačioms, kuriomis veržiami stan- dartiniai medžio drožlių plokštės stalviršiai) ir jų pagalba sutraukti montuojamus stalviršius. Traukiant reikėtų žiūrėti, kad nepradėtų kilti stalviršiai, nes dėl Compact HPL plonumo, juos veržiant vieną prie kito, priešingi stlaviršio galai gali pradėti kilti.

IŠ APAČIOS PRITVIRTINAMŲ KRIAUKLIŲ MONTAVIMAS PRIE COMPACT HPL STALVIRŠIŲ

Prie Compact HPL stalviršių galima tvirtinti tiek metalines, tiek akmenines ar kitas kriaukles.

1. Rekomenduojame prieš tvirtinant kriauklę, pasidaryti kriauklės apvadą iš medžio drožlių plokštės, MDF ar kitos medžiagos ir pirmiausia klijų pagalba įmontuoti kriauklę į pasidarytą šabloną.

2. Tuomet prisidėkite įmontuotą kriauklę su šablonu prie stalviršio iš apačios ir išgręžkite reikiamas sky- les į stalviršį žalvarinėms įvorėms.

3. Nuėmus kriauklę, įstatykite įvores į išgręžtas skyles.

4. Aptepkite kriauklės kraštą bespalviu silikonu. Tepti reikėtų toliau nuo kriauklės krašto, kad pritvirtinus kriauklę, silikonas neištrykštų ir neišteptų kriauklės. Nerekomenduojame klijuoti kriauklės poliuretani- niais klijais (prieš tai minėtais KLEIBERIT PUR 501), nes jie plečiasi ir džiūvimo metu gali ištepti kriauklę.

5. Kriauklę, tvirtai įmontuotą į pasidarytą šabloną, pridėkite prie išpjautos skylės iš stalviršio apačios ir įsukite varžtelius į įvores.

6. Atlikus darbus, palikite tinkamai išdžiūti mažiausiai parai laiko.

Kilus klausimams kreipkitės į savo regiono vadybininką arba skambinkite +370 37 473824

Parsisiųsti

SVARBUǃ Kiekvienas gamintojas pateikia savo medžiagos montavimo  instrukciją, todėl skirtingų gamintojų rekomendacijos gali skirtis. 

Questions?

Need help?

+370 37 473 824
Contact our sales team sales team

We represent the best producers

Duropal
LightBeton
EcopalPlus
Hettich
Fundermax
Cleaf
Fenix NTM
EcopalPlus
Lamicolor
Pfleiderer
thermopal
kronospan
Grass
Innovus